Cepeškrāsnī gatavotas olas skotu gaumē – jūs nekad iepriekš neesat tās gatavojuši šādi

Šis ēdiens pilnībā mainīs jūsu izpratni par receptēm, kuras apskata olu pagatavošanas veidus.

Visā pasaulē ir milzīgs skaits olu vārīšanas recepšu, taču olas skotu gaumē ir īpaši apburošas. Skotu gaumē pagatavota ola ir cieti vārīta ola, kas ietīta gaļā, panēta, fritēta un izcepta.

To var pasniegt kā uzkodu vai piedevu. Šis var būt arī viegls pamatēdiens kopā ar svaigiem salātiem. Tāpēc atklāsim, kā pagatavot šo interesanto ēdienu soli pa solim, lai jums izdotos ar neprastu ēdienu pārsteigt gan savus tuviniekus, gan viesus.

Sastāvdaļa olām skotu gaumē

1 litrs eļļas cepšanai

4 lielas olas

900 g maltas cūkgaļas

1 glāze kviešu miltu

4 lielas olas, sakultas

4 glāzes rīvmaizes

Olu pagatavošanas gaita

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 175°C. Vienlaikus katliņā uzkarsē eļļu dziļai cepšanai (līdz 190°C). Tajā pašā laikā olas liek katliņā, pārklāj ar ūdeni un uzvāra.

Pēc tam pārklāj ar vāku, noņem no uguns un atstāj karstā ūdenī 10-12 minūtes. Pēc noteiktā laika olas atdzesē n nomizo.

Malto gaļu saplacina, gluži kā darītu ar pīrāga mīklu, uzmanīgi tajā ieliek veselu vārītu olu (gluži kā pīrāga pildījumu) un olas virsmu arī apklāj ar malto gaļu. Nedaudz paviļā rokās, lai no veidotos izteiksmīga maltās gaļas bumbiņa.

Bumbiņu viegli apkaisa ar miltiem, tad ieliek sakultā olu, tad pārkaisa ar rīvmaizi. Cepiet olas uzkarsētā eļļā līdz zeltaini brūnai konsistencei, pārliecinoties, ka tās ir labi izceptas no visām pusēm. Pēc tam cep cepeškrāsnī 10 minūtes.

Kad olas gatavas, tās pārgriež uz pusēm un pasniedz. Lieki teikt, ka šāds ēdiens izskatās patiešām eleganti un apetīti rosinoši.